Princezna se zlatou hvězdou na čele


Datum a čas konání Místo konání Vstupenka
Zobrazit všechny termíny
7.5.2015 14:30 Městské divadlo Zlín Vyprodáno
7.5.2015 10:00 Městské divadlo Zlín Vyprodáno
6.5.2015 14:30 Městské divadlo Zlín Vyprodáno
6.5.2015 10:00 Městské divadlo Zlín Vyprodáno

Princezna se zlatou hvězdou na čele je dětské představení, které si pro malé diváky připravila Divadelní společnost Julie Jurištové. Děj nás zavede do království krále Dobroslava, jehož jediná dcera princezna Lada právě slaví osmnácté narozeniny. Ty zkazí návštěva hrubého a nemravného krále Kazisvěta, který vládne v sousední zemi a nutí Ladu, aby se stala jeho ženou. Lada musí před zlým Kazisvětem uprchnout a hledat štěstí daleko od domova. Při tom se jí zjeví zemřelá matka a dá jí radu, aby se přestrojila za chudé děvče v myším kožíšku. Když Lada v myším kožíšku doputuje do zámku sympatického prince Radovana, pracuje tam v zámecké kuchyni. Potají se vloudí na princův ples a prince okouzlí. Svou totožnost ale skrývá až do okamžiku, kdy Kazisvět na Radovana zaútočí a Radovan pochopí, že neznámá princezna, do které se zamiloval na plese je jeho vlastní kuchtička a svatbě už nic nebrání.


Klasická pohádka s písničkami od Boženy Němcové o princezně Ladě, zlém králi Kazisvětovi, o myším kožíšku a hodném princi Radovanovi.

Délka představení cca 65 minut bez přestávky.

Autor a režie: Dana Bartůňková

Kostýmy: Dana Pražáková

Hudba: Radim Linhart

Aneta Krejčíková / Natálie Urválková

Julie Jurištová

Gustav Hašek / Jiří Krejčí

Milan Duchek

Libor Jeník

Radovan Snítil / Tomáš Kyselka


Fotografie a videa

Městské divadlo Zlín

mestske-divadlo-zlin-1-1.jpg
Městské divadlo Zlín stojí přímo v centru města. Už krátce po svém vzniku se stalo vyhledávaným zdrojem kultury. Dnes patří k nejvýznamnějším českým divadlům. Do povědomí diváku se zapsalo i festivalem Střetnutí − Stretnutie, který každoročně pořádá už více než 10 let. Za své výkony bylo Městské divadlo Zlín oceněno už třemi individuálními Cenami Thálie a několika dalšími prestižními cenami.
Mapa - Městské divadlo Zlín

třída Tomáše Bati, 761 87, Zlín

Telefon: +420 577 636 207
E-mail: divadlo@divadlozlin.cz
Web: www.divadlozlin.cz

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz