Diana Damrau

Datum narození: 31.3.1971 / Místo narození: Günzburg, Německo

Diana Damrau pochází z bavorského Günzburgu. Na přední světová jeviště se vydala z operních domů ve Würzburgu, Mannheimu a Frankfurtu. Došla až na samý vrchol, do Vídeňské státní opery, newyorské Metropolitní opery, londýnské Covent Garden, milánské La Scaly či na Salcburský festival.

Skvělá německá sopranistka Diana Damrau, získala věhlas díky roli Královny noci z Mozartovy Kouzelné flétny, kterou zpívala ve více než patnácti inscenacích, včetně výše jmenovaných operních domů. V Metropolitní opeře se v sezoně 2007/2008 představila v celé sérii představení Kouzelné flétny střídavě jako Královna noci i Pamina!

Dalším příkladem Dianiných unikátních schopnosti je její účinkování v Offenbachových Hoffmannových povídkách v mnichovské Bavorské státní opeře, kde v říjnu 2011 zpívala role všech čtyř hrdinek, od náročné koloraturní Olympie až po mezzosopránovou Giuliettu.

V přenosech z Metropolitní opery jsme ji mohli slyšet několikrát, naposledy jako vynikající Gildu ve Verdiho Rigolettovi v únoru 2013 po boku Piotra Beczały.




Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz