Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary 2015


Datum a čas konání Místo konání Vstupenka
3.7.2015 - 11.7.2015 Karlovy Vary Vyprodáno

Navštivte jubilejní 50. ročník filmového festivalu! Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary je nejprestižnější filmový festival ve střední a východní Evropě. Řadí se po bok tak velkých událostí jako jsou například festivaly v Cannes, Berlíně, Benátkách nebo Tokiu. MFF Karlovy Vary je určen laické i odborné veřejnosti a nabízí svým návštěvníkům pečlivě koncipovaný program, kvalitní zázemí a široký servis služeb. Největší pozornost je věnována Hlavní soutěži, do které jsou vybrány pouze celovečerní snímky natočené v uplynulé sezóně a dosud neuvedené v mezinárodní soutěži na jiném festivalu, a Soutěži Na východ od Západu. Pro diváky jsou sestaveny již tradiční informativní sekce, tematické přehlídky, retrospektivy či pocty. Festival bude probíhat od 3. do 11. července 2015.


MFF Karlovy Vary představí každoročně poprvé v České republice na 200 filmů z celého světa.

Řada filmů se díky uvedení na MFF Karlovy Vary dostane do české nebo zahraniční distribuce, na televizní obrazovky či do programu jiných festivalů. Některé filmy zhlédnou diváci exkluzivně pouze na festivalu v Karlových Varech.

Filmy uváděné na festivalu jsou opatřeny anglickými a českými titulky. Pokud tomu tak ve výjimečných případech není, jsou tyto filmy vyznačeny v programové brožuře a na programovém plakátě.

Festival nabízí návštěvníkům rozmanitý doprovodný program koncertů, akcí a výsta.

Chystáte-li se na festival s dětmi, můžete využít služeb dětského centra v areálu hotelu Thermal.

Více informací najdete zde.

MFF Karlovy Vary je jeden z nejstarších filmových festivalů vůbec (1. ročník se uskutečnil v roce 1946). Více než 40 let byl festival organizován pod tlakem politické situace v socialistickém Československu.  

V roce 1994 se organizace festivalu ujal nový tým v čele se známým českým hercem Jiřím Bartoškou a významnou filmovou publicistkou Evou Zaoralovou, kteří se rozhodli přetvořit stagnující přehlídku v mezinárodně významné filmové fórum. Svou novou programovou i organizační koncepcí dokázal tým Jiřího Bartošky a Evy Zaoralové během několika málo let vrátit festivalu prestiž a zájem odborné i laické veřejnosti

Informace o filmech vybraných do programu festivalu jsou průběžně zveřejňovány od března. Všechny filmy budou na stránkách představeny do půlky června, spolu s kompletním katalogem a programem filmů.

Váš výběr filmů si můžete sestavit už před odjezdem na festival s pomocí služby „Můj program“ , který můžete využít v předprodeji, u pokladen, ale také pro svou orientaci, jak vše stihnout.

Festivaloví návštěvníci rozhodují o Divácké ceně hlasováním po každé projekci u východu z kinosálu.

O případné změně programu, přidaných nebo zrušených představeních jsou diváci průběžně informováni ve festivalové televizi, v deníku, na pokladnách, informačních tabulích (u hlavní pokladny a tiskového střediska), na stránkách a na sítích.



Karlovy Vary

karlovy-vary-8.jpg
Karlovy Vary (německy Karlsbad, anglicky Carlsbad) je statutární město v západních Čechách a metropole Karlovarského kraje. Počet obyvatel ve městě se pohybuje kolem 50 tisíc a rozloha činí 59,10 km². Je významným lázeňským střediskem se známým sklářským a potravinářským průmyslem. Je to nejnavštěvovanější lázeňské město v Česku. (Zdroj: Wikipedie)
Mapa - Karlovy Vary

Moskevská, 360 01, Karlovy Vary

Telefon: +420 355 321 171
E-mail: infocentrum@karlovyvary.cz
Web: http://www.karlovyvary.cz/cs

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz