Abba Stars - Revival


ABBA STARS se stala jednou z nejúspěšnějších světových revivalů, odehrála přes 600 koncertních vystoupení u nás i v zahraničí. Má na svém kontě 2 CD, mnoho televizních vystoupení a několik zajímavých cen. Skupina ABBA STARS oslavila minulý rok 10let své existence. Svým originálním ztvárněním písní švédské čtveřice ABBA STARS získala respekt fanoušků a kritiků u nás i v zahraničí a byla vyhlášena v minulém roce v anketě Český Slavík jako Skokan roku.

Skupina ABBA STARS vznikla v roce 2004, kterou založil Dan Dobiáš. Po prvních nahraných demosnímcích ve studiu bylo jasné, že by byl hřích, aby se toto seskupení muzikantů neukázalo na veřejnosti.

První vystoupení se konalo v září roku 2004 a skupina slavila velký úspěch, nabídky na vystoupení se začali množit a všichni členové tak museli opustit svoje solové projekty a vrhly se společně do nového projektu ABBA STARS.

Během prvního roku skupina odehrála kolem100 vystoupení, zúčastnila se přehlídky revivalových skupin ABBA ve Švédsku a bylo jen otázkou času, kdy si skupiny všimnou zahraniční agentury. V září roku 2005 skupina vydala CD Golden songs, na které nahrála největší hity skupiny ABBA, bonusem pak byly 4 písně, které nahrála se symfonickým orchestrem, který řídil dnes už velmi známý dirigent Varhan Orchestrovič Bauer. Na podzim roku 2006 ABBA STARS převzali platinovou desku za 40 tisíc prodaných nosičů alba.

První zahraniční zájezd skupina absolvovala v Chorvatsku, kam se také potom další dvě léta vracela. Největší koncert pod širým nebem vidělo v Šibeniku kolem 3000 fanoušků.

Do této doby skupina odehrála vystoupení v Chorvatsku, Rakousku, Německu, Polsku, ve Francii, v Libanonu, na Slovensku, Arabských Emirátech a na zámořské lodi Costa Magica.

Aktuální sestava skupiny ABBA STARS:

  • Dan Dobiáš – kytara, zpěv
  • Petra Peterová – zpěv
  • Beatrice Todorová – zpěv
  • Michal Vaněk – klávesy



Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz