Výstaviště Floria Kroměříž

K Výstavišti, 767 01, Kroměříž, Tel.: +420 573 363 031, kralova@vystavistefloria.cz
Kroměříž/Společnost - Kroměříž




Výstaviště Floria Kroměříž

vystaviste-floria-kromeriz-5.jpg
Nedávno opětovně vybudované výstaviště Floria v Kroměříži je skvělým místem ať už potřebujete načerpat nové informace z určitého oboru při jedné z četných výstav či si jen odpočinout ve zdejších nádherných zahradách. Vyražte sem za každého počasí - celý areál je zastřešen a historické centrum Kroměříže máte odtud na dosah.
Mapa - Výstaviště Floria Kroměříž

K Výstavišti, 767 01, Kroměříž

Telefon: +420 573 363 031
E-mail: kralova@vystavistefloria.cz
Web: http://www.vystavistefloria.cz


Konání akcí je v areálu o rozloze více jak 20 000 m2 možné za každého počasí neboť je jeho velká část, tvořená dvěma halami, kompletně zastřešená a zbylé úseky jsou kryty částečně. Floria tak navazuje na dlouholetou tradici výstav v Kroměříži a v současné době se pyšní mimo jiné i šesti okrasnými zahradami - suchou a mokrou japonskou, provensálskou, stepní, divokou a sortimentovou. Okolí zahrad je pak ještě doplněno vzácnými dřevinami, vodopády a odpočívadly.

V současnosti se spektrum výstav stále rozrůstá. Z těch stálých a nejpopulárnějších však zajisté musíme zmínit květinové výstavy Floria JARO, LÉTO a PODZIM a dále výstavy zaměřené na včelařství, myslivost a rybolov. Pro všechny vystavovatele i návštěvníky je pak připraveno moderní zázemí - v areálu se nachází i restaurace.

Zajímavostí nachystanou pro návštěvníky je nově vybudovaná in-line dráha okolo areálu výstaviště, na které se pravidelně pořádají také kurzy bruslení.

Při návštěvě výstaviště Floria byste neměli opomenout ani další atraktivity v okolí jako například barokní zahradu zvanou Květná ze 17. století, kroměřížský zámek s jeho zahradami, Arcidiézní muzeum či Biskupskou mincovnu.

Dostupnost

  • pěšky - 2km od centra Kroměříže
  • na kole - 2,4km od centra Kroměříže
  • autem - 2,7km od centra Kroměříže, přímo u výstaviště je parkoviště
  • autobusem - městské autobusy, zastávka Kroměříž, Moravská, ke hřbitovu se nachází 570m od výstaviště
  • vlakem - stanice Kotojedy se nachází 2km od výstaviště

O výstavbě nového výstaviště v Kroměříži po krachu původního výstavního areálu Na Věžkách bylo rozhodnuto v roce 2010. V roce 2011 se začalo se stavbou a už na jaře dalšího roku proběhla kolaudace.




Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz