Vinařství U Kapličky v Zaječí

Vinařská, 691 05, Zaječí, Tel.: +420 724 054 955, recepce@vinarstviukaplicky.cz
Zaječí/Společnost - Zaječí




Vinařství U Kapličky v Zaječí

vinarstvi-u-kaplicky-4.jpg
Rodinné Vinařství U Kapličky bylo založeno roku 2005 a je zaměřeno na výrobu kvalitních přívlastkových vín z hroznů, vypěstovaných ve vlastních vinicích. Vinařský areál spojující vinohrady, zpracovatelské kapacity, restauraci, vinotéku, reprezentační degustační prostory a zázemí pro pořádání nejrůznějších akcí včetně komfortního penzionu vybudoval v Zaječí Rostislav Žďárský.
Mapa - Vinařství U Kapličky v Zaječí

Vinařská, 691 05, Zaječí

Telefon: +420 724 054 955
E-mail: recepce@vinarstviukaplicky.cz
Web: http://www.vinarstviukaplicky.cz/


Premiérové vinobraní proběhlo ve Vinařství U Kapličky v roce 2006. Z původního záměru postavit malé vinařství nakonec vznikla firma s kapacitou 300 000 lahví ročně a s 107,5 ha vlastních vinohradů v tratích U Kapličky, Plochovy, Kalvárie, Novomlýnský svah, Skadar, Stará hora, Nová hora a Růžový vrch obhospodařovaných v systému integrované produkce. Bílá vína se zpracovávají v nerezových tancích technologií řízeného kvašení, červená nejdříve ve vinifikátorech, a poté zrají v dubových sudech.

Sklepmistrem firmy je Dalibor Babáček (je po něm pojmenována i nejvyšší řada vín). Hlavním hybatelem a duší podniku s 120 zaměstnanci je jeho zakladatel - z jeho hlavy pochází vše od základní koncepce až po nejmenší detail: exteriér vinařství, sklepy o celkové délce 260 m, interiéry, kování na dveřích, svícny, víno, etikety a originální lahve. Prostory vinařství jsou předurčeny pro pořádání nejrůznějších rodinných a firemních akcí, svateb, školení apod. (Zdroj: oficiální stránky)


Fotografie a videa


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz