Minipivovar byl založený roku 2009, navazuje na tradici zdejšího pivovaru Oldřicha Španovského z Lisova, zrušeneho roku 1969, ve kterém se pivo vyrábělo od roku 1528. Po zrušení se z něj stala výrobna sýrů.
Pacovský minipivovar vlastní rodina Němcových a pivo návštěvníkům nabízí v nekuřácké pivnici pro 35 hostů. Ta je umístěná vedle sklem oddělené varny a na výčepu tu dostanete místní nepasterované a nefiltrované pivo s jemným zákalem. Hosté se mohou účastnit i jeho vaření. V průběhu roku tu probíhá řada zajímavých akcí – Masopust, Pacovské pivní slavnosti, Čertovská nabídka nebo tradiční Pivovarský ples.
Ročně pivovar produkuje tolik lahodných výrobků, aby uspokojil poptávku v přibližně 25 vybraných restauracích po celé republice.
Minipivovar Pacov vyrábí:
- Pacovský Golem 12
Spodně kvašený ležák plzeňského typu zlatavé barvy a plné chuti provází výrazná hořkost s příjemným dozníváním. Výraznou, ale příjemnou hořkost dodává pivu kvalitní žatecký chmel. Plná chuť, příjemná hořkost s akorátním řízem po napití vybízí k dalším douškům.
Extrakt v původní mladině (EPM) 12,5%, obsah alkoholu 5,1% obj.
- Pacovský Černý rabín 13
Tmavý speciál je pivo tmavé až černé barvy, plné chuti, nižší hořkosti s výrazným aroma po karamelu. Tmavé barvy je dosaženo pomocí pražených sladů.
Extrakt v původní mladině (EPM) 13,2%, obsah alkoholu 5,4% obj.
- Polotmavý speciál 13
Spodně kvašené pivo jantarové až měděné barvy, plné chuti s výrazným sladovým aroma. Sladového aroma a měděné barvy je dosaženo díky speciálním karamelovým sladům z bavorské sladovny Weyermann.
Extrakt v původní mladině (EPM) 13,2%, obsah alkoholu 5,4% obj.
- Polotmavý medový speciál 15
Spodně kvašené pivo měděné barvy a sladové vůně. Chuť sladová sušenková, karamelová a medově nasládlá. Střední až nižší říz, plnější tělo. Dochuť lehce hořká se středně dlouhým dozníváním, kapku chmelově kořenitá.
Extrakt v původní mladině (EPM) 15%, obsah alkoholu 6,3% obj.
- Pacovský Rakušák 12
Vídeňský spodně kvašený ležák jantarové až měděné barvy a výrazné sladové chuti. Barvy a chuti je dosaženo použitím vídeňského sladu. Pivo má výraznou chmelovou hořkost, ale méně výrazné chmelové aroma..
Extrakt v původní mladině (EPM) 12,5%, obsah alkoholu 5,0% obj.
- Pacovský Belgičan 15 – Abbey Ale
Svrchně kvašené pivo belgického typu jantarové barvy. Vyráběno podle původních klášterních trapistických receptur. Silné a chuťově bohaté pivo. Autor receptu je sládek Němec Luboš junior.
Extrakt v původní mladině (EPM) 14,9%, obsah alkoholu 6,3% obj.
- Pšeničná 11
Svrchně kvašené pivo s více než 50% podílem sladované pšenice. Barvy světle až bílo žluté, chuť jemně sladová s kvasničným a ovocným aroma. Vysoký obsahem kvasinek způsobuje zákal. Pšeničné pivo s vysokou pěnivostí a řízem, v letních měsících je zvlášť osvěžující.
Extrakt v původní mladině (EPM) 11,5%, obsah alkoholu 4,5 % obj.
- Broskvová 12
Světlý ochucený broskvový ležák spodně kvašený, nefiltrovaný. Extrakt v původní mladině (EPM) 12%, obsah alkoholu 5,0 % obj.
- Mandarinková 12
Světlý ochucený mandarinkový ležák spodně kvašený, nefiltrovaný. Extrakt v původní mladině (EPM) 12%, obsah alkoholu 5,0 % obj.
- Borůvková 12
Světlý ochucený borůvkový ležák spodně kvašený, nefiltrovaný. Extrakt v původní mladině (EPM) 12%, obsah alkoholu 5,0 % obj.
- Hořký pomeranč 12
Světlý ochucený pomerančový ležák spodně kvašený, nefiltrovaný. Extrakt v původní mladině (EPM) 12%, obsah alkoholu 5,0 % obj.
-
U Prazdroje, 301 00, Plzeň
-
Podjavorinské, 149 00, Praha 4
-
nám. U Pivovaru, 679 21, Černá Hora
-
Svijany, 463 46, Svijany