Práva na původní značku Vratislav si odnesli britští majitelé, kteří zde náhle zastavili výrobu 25. 5. 1998. Odpolední směna po ranní už nesměla nastoupit a výpovědi se rozdávaly rovnou na vrátnici. Vratislavický pivovar z úsporných důvodů odstavila společnost Bass International Brewers, vlastnící dodnes Pražské pivovary a Staropramen. Uzavřený areál s neúplnou technologií nakonec koupila česká společnost Hols a výrobu znovu rozjela 25. 5. 2000.
Pojmenovat místní pivo znovu po králi Vratislavovi už nebylo možné, nicméně v dějepisu se praví, že po něm v Českých zemích vládl další z Přemyslovců, jeho bratr Konrád. Jméno je dobře čitelné v mnoha jazycích, takže padla volba na něj.
Začátky piva Konrad nebyly jednoduché, ale roku 2010 se už povedlo uvařit a prodat 155 tis. hektolitrů piva několika druhů. Vaří se tu například vyhlášené červené Svatopavelské pivo, a to podle receptury z počátku 20. století.
Vedle základního kapalného lákadla turistů nabízí pivovar neméně zajímavou záležitost – Muzeum Ferdinanda Porsche zaměřené hlavně na jeho vzduchem chlazené modely s motorem vzadu značek Porsche a Volkswagen. K porovnání tu stojí také značky jako Tatra, NSU, Fiat nebo Zaporožec, které se automobily Porsche nechaly inspirovat.
Pivovar Konrád Vratislavice vyrábí:
- Konrad světlé výčepní 10°
Je lehké, osvěžující, ideální k uhašení žízně, vyráběné z těch nejkvalitnějších surovin a s největší láskou. Receptura dodržuje dostatečnou dobu zrání pro zakulacení chuti typicky českého piva s obsahem 4 % obj.alk.
- Vratislavický ležák 11°
Tradiční český ležák připravovaný klasickou technologií z vlastního sladu, žateckého chmele a pramenité vody. Delší doba zrání dává pivu Konrad 11° sametově jemnou a lahodně hořkou chuť. 4,8 % obj.alk.
- Konrad 12°
Prémiový světlý ležák s 5,2 % obj. alkoholu, silnou plnou chutí, zlatou barvou, hustou pěnou a brilatním řízem oceňují nejen pivaři, ale i pivovarští odborníci.
- Konrad 14°
V tomto pivu je všecho více: alkoholu (6 % obj.), řízu, plnosti. Jeho konzumace je doporučována především ve svátečních chvílích.
- Pilot nealko
Klasické nealkoholické pivo je vyráběné metodou kvasného procesu přímo ve Vratislavicích. Chuť je mírně mladinová a vyvážena příznivou hořkostí žateckého chmele. Max 0,5 % obj.alk.
- Reichenberger
Lehčí varianta výčepního piva. Je lehké, osvěžující, ideální k uhašení žízně a cenově dostupné. I zde je pěnivost a chmelová hořkost standardem. 3,5 % obj.alk.
- Konrad Kapucín
Lahodná chuť laděná směsí českých a barevných sladů s rafinovanou hořkostí potěší nejen po dobrém jídle. 4,4 % obj.alk.
- Eso polotmavé 11°
Řezané pivo Konrad ESO se vyznačuje dokonalou harmonií chutí, kterou mu dává správně vyvážený poměr světlého a tmavého piva. Na jazyku se potkává chmelová hořkost s karamelovou sladkostí. 4,7 % obj.alk
- Svatopavelské 16°
Svatopavelské pivo bylo vařeno již v roce 1908 a za první republiky bylo velmi populární. O sto let později v roce 2010 byla v libereckém muzeu objevena původní receptura, ze které vychazí ta současná. Pivo se opět vaří a získává popularitu u laiků i odborníků. 7% obj.alk.
- Spytihněv 16°
Pivo Spytihněv je silné (14°)se 6 % alkoholu a speciálně chmelené. Spytihněv je za studena dochmelován v ležáckém tanku. Chmelové šištice se nejméně měsíc „louhují“ v pivu, aby jej udělaly aromatičtějším a hořčejším.
- Konrad IQ
Nefiltrované pivo obsahuje živé kvasnice a zbytkový extrakt dává pivu spravnouplnost a říz. 4,8 % obj.alk.
- Chytrón
Konrad Chytron je pivo s příchutí. Jedná se o světlé pivo s 2,7 % obj. alkoholu s výraznou citronovou chutí, která tvoří s hořkým pivem dokonale vyváženou harmonii chutí a vůní.
- Červený král 12°
Za jasně rudým odstínem se překvapivě schovává plnost hořké dvanáctky. Směs přírodních látek dává pivu nezaměnitelnou barvu a mění Vaše setkání s ním v jedinečný zážitek. 5,2 % obj.
-
U Prazdroje, 301 00, Plzeň
-
Podjavorinské, 149 00, Praha 4
-
nám. U Pivovaru, 679 21, Černá Hora
-
Svijany, 463 46, Svijany