Všechny vyráběné druhy piv jsou nepasterizované a nefiltrované. Pivo dozrává v ležáckých sklepích pět týdnů při teplotě 2 °C a pod tlakem 0,5 baru. Po dozrání se piva čepují přímo z ležáckých tanků až do výčepu. Na přání vám tu naplní soudky 15, 30 a 50 litrů s možností zapůjčení pípy a chlazení.
Součástí pivovaru je také hostinec U Koníčka se širokou nabídkou jídel a příjemnou letní terasou. Kromě toho se tu můžete i ubytovat v pěti útulných pokojích.
Pivovar Koníček vaří:
Stálá nabídka:
- Ryzák, světlé 11%
- Vraník, tmavé 12%
- Grošák, polotmavé 14%
- Ryzler 7%, lehký ovocný pivní nápoj s chutí pomeranče, borůvky, maliny
Sezónní speciály:
- Husar, polotmavý ležák 11,5% (k příležitosti Svatomartinských husích hodů)
- Vojkovan, světlý ležák 12% (obecní slavnosti)
- Vojkovanka. tmavé výčepní 10% (obecní slavnosti)
- Čmelák, světlý medový ležák 12% (vařeno příležitostně - Koníčkův den)
- Vosa, tmavý medový speciál 15%
- Macek, polotmavý ležák 12,5% (vařeno dle přání hostince U Balóna - Havířov)
- Kouřové, polotmavý speciál 13% (vařeno příležitostně)
- Vánoční speciál, světlý speciál 13%
- Klusáček, jantarový speciál 13% vídeňského typu (příležitostně)
- Netopýr, světlý speciál 14% (vařeno dle přání Klubu Netopýr)
- Sršeň, polotmavý medový speciál 14% (vařeno příležitostně)
- Klaďas, světlý speciál 16% (vařeno na sv. Václava a na Velikonoce)
- Sametová, polotmavý speciál 17% (vařeno k příležitosti st. svátku 17.11.)
- Mustang, tmavý porter 18% (vařeno příležitostně)
- Železník, světlý extra speciál 18% (příležitostně)
Fotografie a videa
Podobná místa
-
U Prazdroje, 301 00, Plzeň
-
Podjavorinské, 149 00, Praha 4
-
nám. U Pivovaru, 679 21, Černá Hora
-
Svijany, 463 46, Svijany