Datum a čas konání | Místo konání | Vstupenka |
---|---|---|
28.5.2016 21:30 - 23:15 | Divadlo Reduta – Národní divadlo Brno | Vyprodáno |
21.5.2016 19:00 - 20:45 | Divadlo Reduta – Národní divadlo Brno | Vyprodáno |
18.5.2016 20:00 - 21:45 | Divadlo Reduta – Národní divadlo Brno | Vyprodáno |
17.5.2016 19:00 - 20:45 | Divadlo Reduta – Národní divadlo Brno | Vyprodáno |
Exkluzivní představení spojené se zážitkovou gastronomií! Přijďte si vychutnat divadelní inscenaci zahrnující čtyřchodové degustační menu z restaurant KOISHI, tři druhy kvalitního vína, elegantní obsluhu a unikátní hudební doprovod. To vše u jednoho stolu společně s Vévodkyní – vynikajícím divadelním a filmovým hercem Vladimírem Javorským.
Divadelní režisérka a výtvarnice Kamila Polívková se svým tvůrčím týmem připravuje speciálně pro nádherný prostor Mozartova sálu divadelně gastronomický večer na motivy románu Ladislava Fukse.
Ladislav Fuks dopsal své poslední rozsáhlé prozaické dílo Vévodkyně a kuchařka v roce 1983. V příběhu podivné vídeňské šlechtičny, odehrávajícím se na konci 19. století, rozvíjí románovou metaforu ohlašujícího se zániku životního stylu, který i během soumraku své existence září třpytem nashromážděného bohatství tradic, kultivovanosti a krásy. Jedná se zároveň o metaforu nevyhnutelné pomíjivosti a smrti, jíž propadá (a jíž se podvědomě bojí) každý jednotlivec i každá kulturní epocha. Současně je román i zvláštní autobiografi ckou travestií, ve které se autor „převléká“ do postavy vévodkyně a více či méně bizarní převleky propůjčuje také svým přátelům a souputníkům. Právě tento divadelní prvek posloužil k adaptaci secesně přebujelé struktury romá- nu do intimních rozhovorů mezi hlavní postavou a hosty -návštěvníky, kteří jsou přítomni otevření zrcadlového sálu vévodkynina hotelu – tzv. Spectakula, symbolu snu o věčnosti a dokonalosti.
autor: Ladislav Fuks, Viktorie Knotková
režie: Kamila Polívková
dramaturgie: Martin Kubran, Viktorie Knotková
scéna: Michal Pěchouček
kostýmy: Zuzana Formánková
hudba: Ivan Acher
odborný poradce: Michal Skočovský
Manažerka gastronomické části inscenace: Simona Elsnerová
Kuchař: Martin Směřička
Supervize: Petr Fučík
Koncepce menu: Petr Fučík, Martin Směřička
V úloze obsluhujícího personálu účinkují studenti 2. ročníku činoherního herectví Divadelní fakulty JAMU
Divadlo Reduta – Národní divadlo Brno
Zelný trh, 602 00, Brno
Telefon:
+420 542 158 111
E-mail:
info@ndbrno.cz
Web:
www.ndbrno.cz/o-divadle/divadlo-reduta