Datum a čas konání | Místo konání | Vstupenka |
---|---|---|
29.5.2015 12:00 - 31.5.2015 20:00 | Pražský Hrad | Vyprodáno |
Po svátku ledního hokeje je tu svátek gastronomie. Již IX. ročník Prague Food Festivalu se i letos uskuteční v Královské zahradě Pražského hradu. Mlsné jazýčky si na třídenním festivalu jídla pochutnají na netradičních gurmánských hodech. Návštěvníci budou mít možnost nahlédnout pod pokličku vynikajícím šéfkuchařům, poznat prvotřídní podniky, producenty nápojů i delikates a zejména si připomenout zdravé stravovací návyky. Motto letošního ročníku totiž zní jednodušše a výstižně: “Nejezte, nepijte ani nežijte blbě!”
Český historicky první gastronomický festival určený pro širokou veřejnost.
Návštěvník PFF obdrží s nákupem vstupenky 10 grandů, což je fiktivní měna, za kterou můžete nakupovat pokrmy i nápoje. Další granty se dají libovolně nakupovat na určených místech po min. 10 ks. Cena 1 grandu odpovídá 30 Kč.
Den |
Čas |
Název akce |
Pátek |
14:00 - 14:30 | Jaroslav a Pavel Sapíkovi: Cooking show dvou generací Otec a syn Sapíkovi (U Sapíků a Terasa u Zlaté studně), vyhlášení šéfkuchaři a představitelé slavného kuchařského rodu, ukáží, jak připravit vyvážený a chutný školní oběd. Sapíkovi mají nejen recept pro tuto cooking show, ale především řadu nápadů, jak dětem ve školách umožnit každodenní potěšení z dobrého jídla. |
15:00 - 15:30 | Bezobalu: Nahé" nakupování Vysvlékněme konvenční maloobchodní prodej potravin nejen z obalů, ale i ze všech jeho tajemství - skrytých nákladů, souvislostí a důsledků. Ukážeme, za co vše se při takovém nákupu ve skutečnosti platí a že výhody “bezobalového” nákupu nespočívají jen v úspoře peněz či životního prostředí. |
|
16:00 - 16:30 | Sanjiv Suri: Cooking show v indickém stylu Jméno Sanjiva Suriho evokuje čtyři luxusní restaurace v centru Prahy (V Zátiší, Bellevue, Mlýnec a Žofín Garden), které jeho skupina provozuje. Je ale zároveň otcem čtyř dětí a ví, jak nesnadné bývá spojení pracovního nasazení a péče o rodinu, včetně té gastronomické. Pro své cooking show si proto připravil jednoduché a hravé menu, které ocení nejen zaneprázdnění rodiče. Přijďte se podívat, jak vaří Suriovi! |
|
17:00 - 17:30 |
Kokoza: Udrž jídlo v cyklu
Zajímá vás, co má společného lokální produkce potravin, kompostování a pěstování? Chcete se dozvědět drby ze světa městských zahradníků a kompostářů a odnést si zajímavé a hlavně praktické informace, jak se i vy můžete zapojit a začít pěstovat či kompostovat ve městě? Pak si nesmíte nechat ujít tento jedinečný workshop! |
|
18:00 - 18:30 |
Autogramiáda Pavla Maurera ke knize Nejezte blbě!
Na setkání s vámi se těší gastronaut Pavel Maurer a Radiožurnál. |
|
Sobota |
13:00 - 13:30 | Hanka Zemanová: Jezte divoké byliny, plevele a kytky Známá autorka kuchařek a propagátorka zdravého životního stylu ukáže, jak v kuchyni využit nejlevnější, nejvýživnější a nejkrásnější "biozeleninu". |
14:00 - 14:30 | Jaroslav Sapík: Zdravá strava školákům Veďme své děti k potěšení z dobrého a zdravého jídla už ve školních lavicích! Známý šéfkuchař Jaroslav Sapík (U Sapíků) předvede ukázkovou recepturu a podělí se o řadu praktických nápadů, jak školní stravování zkvalitnit. |
|
15:30 - 16:30 | Pastafidli: Plníme ravioly - rodinný workshop Plníme, vaříme a nakonec sníme lahodné ravioly pod vedením odborníků na čerstvé těstoviny z Pastafidli. Nechte sebe i své potomky vtahnout do tajů lehké, pro léto stvořené italské gastronomie! |
|
17:00 - 17:30 | Řemeslná Koláčkova pekárna: Jak se peče žitný chleba Kdo si vyzkoušel pečení chleba, ví, že přináší řadu nástrah. Jak si s nimi poradit vám ukážou Koláčkovi, kteří se věnují přípravě100% žitného chleba tradičním způsobem - třístupňovým vedením kvasů z žitné mouky a pečený "postaru", tedy na tvrdou kůrku a do měkka propečenou a vláčnou střídu. |
|
18:00 - 18:30 | Sofie Smith a The Sexy Curry Company: Pálivé Jungle Curry Šéfkuchařka irsko-malajsijského původu Sofie Smith (The Sexy Curry Company) je vyhledávanou odbornicí na asijské curry v jeho rozmanitých podobách. Na její cooking show nejen nahlédnete pod pokličku přípravy ohnivého Jungle Curry pocházejícícho ze severního Thajska, ale seznámíte se také s exotickými ingrediencemi plnými neznámých chutí i vůní. |
|
Neděle |
13:00 - 13:30 | Roman Paulus: Cooking show michelinského chefa |
14:30 - 15:00 | Farma Držovice: Velká sýrová degustace Milujete sýry? A umíte rozeznat jednotlivé druhy podle použitého mléka a stáří? Pokud je to pro vás oříšek, naučte se několik tipů od odborníků na slovo vzatých - chovatelů a výrobců sýra Laušmanových z farmy Držovice v Úštěku. |
|
16:00 - 16:30 | Jaroslav Sapík: Zdravá strava školákům Veďme své děti k potěšení z dobrého a zdravého jídla už ve školních lavicích! Známý šéfkuchař Jaroslav Sapík (U Sapíků) připraví ukázkovou recepturu a podělí se o řadu praktických nápadů, jak školní stravování zkvalitnit. |
|
17:00 - 17:30 | Ekovín: Degustace vín z ekologické produkce Svaz Ekovín pro vás připravil velkou degustaci tuzemských vinařství, která vsadila na produkci vína v bio kvalitě. |
|
Doprovodný program probíhá v prostorách Míčovny. |
Pražský Hrad
Pražský Hrad, 110 00, Praha 1
Telefon:
+420 224 372 434
E-mail:
tourist.info@hrad.cz
Web:
https://www.hrad.cz/cs/prazsky-hrad/informace-o-prohlidce-prazskeho-hradu/navsteva-prazskeho-hradu.shtml