Datum a čas konání Místo konání Vstupenka
8.6.2015 19:00 Slovácké divadlo Vyprodáno
18.5.2015 19:00 Malá scéna ve dvoře - Východočeské divadlo Pardubice Vyprodáno
11.5.2015 19:00 Slovácké divadlo Vyprodáno
8.5.2015 19:00 Slovácké divadlo Vyprodáno

Divadelní hra s podtitulem Deník puberťáka aneb Mé dětství v socializmu vznikla na motivy knihy Roberta Bellana. Jedná se o tzv. „retro komedii“, inspirovanou autorovým dětstvím prožitým v socialistickém Československu. Během večera plného humoru, nadsázky i nostalgie se ocitneme spolu s hlavním hrdinou - známým průšvihářem Norbertem Intribusem - například v socialistické domácnosti, ve škole, na fotbalovém hřišti, u splavu, v nemocnici, nebo třeba i na překvapivě hřbitovním sexuálním večírku. Nedílnou součástí inscenace je dobová „Pop music“, TV seriály Jaroslava Dietla a odborný pohled na psychický vulkanismus.


Profesionální divadlo PECKA vzniklo k příležitosti realizace a následného provozování divadelního představení „Normální debil (aneb Příběh puberťáka aneb Mé dětství v socializmu)“. Poněkud kvalitativně zavazující název divadla (PECKA) je obsahově a ideologicky propojen s typickým produktem slováckého regionu - švestkami, potažmo slivovicí. Má zaručovat, že se pod tímto názvem uskuteční kvalitní divadelní představení, které jde k „jádru“ věci a které bude originálně „vonět“ a „chutnat“.

Režie: Robert Bellan

Výprava: Šárka Bellanová

Choreografie: Jarmila Kristoňová, Martin Rezek

Odborné konzultace: PhDr. Marie Vacínová, Csc. psychologických věd

Dramaturgie: Daniela Evjáková

David Macháček

Martin Vrtáček

Anna Pospíchalová

Alžběta Kynclová

Tereza Hrabalová



Slovácké divadlo

slovacke-divadlo-2.jpg
Slovácké divadlo v Uherském Hradišti funguje s menšími přestávkami už do roku 1945, kdy svou činnost zahájilo hrou Gabriely Preissové Její pastorkyňa. Dnes patří k nejúspěšnějším divadlům v ČR, za svou práci sklízí spoustu ocenění. Na svém kontě už má ceny Thálie, ceny Sazky a Divadelních novin, cenu České televize a několik festivalových cen. Soubor divadla nastudovává každoročně nové hry velkých autorů, i díky tomu se těší hojné návštěvnosti. Činoherní inscenace, muzikály a pohádky potěší široké spektrum publika.
Mapa - Slovácké divadlo

Tyršovo náměstí, 686 01, Uherské Hradiště

Telefon: +420 572 554 455
E-mail: pokladna@slovackedivadlo.cz
Web: www.slovackedivadlo.cz

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz