Datum a čas konání Místo konání Vstupenka
1.4.2015 20:00 Městské kulturní centrum Labuť Říčany Vyprodáno

Olympic, jedna z nejstarších tuzemských bigbítových kapel, přichystala letos pro své fanoušky turné pod názvem Permanentní tour 2014. Na koncertní procházce historií kapely zazní skladby My už jiný nebudem, Manekýny, Já, Jako tele na vrata, Želva, Dynamit, Proč zrovna Ty? a mnoho dalších hitů.


Dnes již legendární rockovou skupinu založil v roce 1962 s původním názvem Karkulka (Karlínský Kulturní Kabaret) Miloslav Růžek.

Původní členové patří mezi zakladatele české rockové hudby, debutové album Želva je považováno za jedno z přelomových alb českého bigbítu. Po slabším období, kterám si skupina prošla v první polovině 70.let, pak nastává další z vrcholů tvorby v podobně konceptuální albové trilogie Prázdniny na Zemi, Ulice a Laboratoř. Texty kapele dodávali zejména Zdeněk Rytíř a Pavel Vrba.

V roce 2012 skupina oslavila své 50.narozeniny halovou koncertní šňůrou a vydáním kolekcí alb. V květnu 2013 zemřel dlouholetý bubeník kapely Milan Peroutka. Skupina zrušila několik plánovaných koncertů a při těch dalších nepřizve nového bubeníka, který by se stal jejím členem, ale další koncerty se skupinou odehraje host.

P. Janda

M. Broum

M. Peroutka

J. Valenta

 



Městské kulturní centrum Labuť Říčany

mestske-kulturni-centrum-labut-ricany-4.jpg
KC LABUŤ v Říčanech patří mezi nejvýznamnější kulturní zařízení v tomto regionu, je neoddělitelnou součásti kulturního a společenského života. Konají se zde koncerty, divadelní představení, společenské akce, semináře, pořady místních sdružení a mnoho dalších akcí. KC také pořádá taneční, hudební, jazykové a jiné vzdělávací kurzy. Prostory KC Labuť je možné si pronajmout pro pořádání vlastních akcí.
Mapa - Městské kulturní centrum Labuť Říčany

17. listopadu, 251 01, Říčany

Telefon: +420 323 602 456
E-mail: info@kclabut.cz
Web: http://www.kclabut.cz

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz