Lyrické dílo přední české dramatičky Lenky Lagronové líčí lidský osud jiným způsobem, než na jaký jsme zvyklí z většiny her. Hlavní myšlenkou není příběh, ale jsou to vzpomínky na minulost, které ovlivňují člověka v jeho další cestě. Lagronová své postavy vykresluje pomocí toho, jak se vypořádaly se sebezapřením a okolnostmi, které je potkaly dřív. Hra s autobiografickými prvky Po pláči smích byla ve světové premiéře uvedena v roce 2009 na komorní scéně Národního divadla v Divadle Kolowrat pod názvem Pláč.


Vizážistka Sylva dokáže udělat obrázek z tváře každé ženy. Její sousedka paní Květa si díky návštěvě spisovatelky Helenky vybavuje obrázky z nejkrásnějšího období svého života. Ale Helenka se nakonec chce setkat i s třetí obyvatelkou rodného domu – sestrou Alenkou, se kterou se neviděla dvacet let.  Představení v sobě ukrývá čtyři ženy, čtyři osudy, čtvero chápání světa a čtyři neobyčejné herecké příležitosti.

Autor: Lenka Lagronová

Režie: Radek Žák

Dramaturgie: Zdeněk Janál

Scéna: Radek Šíma

Kostýmy: Pavla Gregorová-Šípová

Hudba: Mario Buzzi

Helenka: Petra Janečková

Alenka: Lenka Zbranková

Květa: Lída Vlášková

Sylva: Dagmar Novotná



Malá scéna ve dvoře - Východočeské divadlo Pardubice

mala-scena-pardubice2.jpg
Provoz na Malé scéně byl zahájem v lednu 2010, první nastudovanou hrou do tohoto prostoru byla komedie Nejstarší řemeslo v režii Jiřího Seydlera. Uvádíme zde vedle vlastních inscenací INprojekty (Malé inscenační projekty světových novinek) - inscenovaná čtení zajímavých her v českých premiérách, koncerty, představení pro děti.
Mapa - Malá scéna ve dvoře - Východočeské divadlo Pardubice

U Divadla, 531 62, Pardubice

Telefon: +420 466 616 431
E-mail: moravcova@vcd.cz
Web: http://www.vcd.cz/o-divadle/mala-scena

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz