Doba ledová - giganti na pražském Výstavišti


Datum a čas konání Místo konání Vstupenka
1.3.2015 - 30.6.2015 Výstaviště Holešovice (Incheba Expo Praha) Vyprodáno

Na pražském Výstavišti se můžete vydat do minulosti staré 10 tisíc let a poznat vyhynulé, největší a nejzajímavější obyvatele naší planety. Modely těchto pravěkých zvířat byly zhotoveny ve skutečné životní velikosti. Giganti představují kolekci jedenácti nejimpozantnějších tvorů, kteří žili v době ledové. I přesto, že všechna zvířata zažila člověka, jsou nám jejich podoby velmi vzdálené. Každý jednotlivý model zvířete je zasazen do scenérie, která napodobuje tehdejší životní prostředí konkrétního zvířete. Výstava dává jedinečnou možnost podívat se na zvířata zblízka, uvědomit si jejich ohromující velikost a seznámit se tak nejenom s jejich pravou podobou, ale i způsobem jejich života.


Největším exponátem výstavy je nejznámnější mamut, tím nejmenším exponátem je americký šavlozubec, někdy také přezdívaný jako šavlozubý tygr a také evropský medvěd jeskynní, požírající mršinu.

Další zvířata obývala americký kontinent ještě před osmi až deseti tisíci let. Byl to především obrovský lenochod zvaný megatérium, který dosahoval délky téměř šesti metrů. Obdobně obrovský byl potom až dvoutunový glyptodon, příbuzný dnešního malého a hbitého pásovce.

Neobvyklou podívanou poskytne i pohled na největšího hlodavce za poslední dva miliony let, kterým je severoamerický velebobra, který však není považován za příbuzného současných stavitelů hrází, ale za slepou paralelní vývojovou větev.

Kolekci vystavených zvířat vytvořil tým českých přírodovědců a výtvarníků. Tvůrci vycházeli z dosud známých nálezů s cílem vytvořit co nejvěrnější podobu dnes už nežijících živočichů.

Výstava se koná v Křižíkově pavilonu.

Pondělí: zavřeno

Úterý - neděle: 10:00 - 18:00



Výstaviště Holešovice (Incheba Expo Praha)

vystaviste-holesovice.jpg
Výstavní areál s názvem Incheba Expo Praha se nachází na Praze 7, nedaleko stanice metra Nádraží Holešovice. Areál je známý i jako Výstaviště Praha – Holešovice. Dominantou tohoto místa je Průmyslový palác od architekta Bedřicha Münzbergera. Kromě výstav se zde konají i koncerty světoznámých kapel, zmiňme třeba kapely Nightwish nebo Scooter. Na západní straně výstaviště najdete rozlehlý park Stromovka a Planetárium Praha.
Mapa - Výstaviště Holešovice (Incheba Expo Praha)

Výstaviště, 170 00, Praha 7

Telefon: +420 220 103 111
E-mail: info@incheba.cz
Web: http://www.incheba.cz/areal-vystaviste.html

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz