Datum a čas konání Místo konání Vstupenka
28.2.2015 - 19.4.2015 Výstaviště Holešovice (Incheba Expo Praha) Vyprodáno

Matějská pouť je nejznámější a nejnavštěvovanější poutí v Česku, která je každý rok pořádaná v jarních měsících v areálu pražského Výstaviště. Můžete si vyzkoušet desítky domácích i zahraničních atrakcí pro děti i pro dospělé, kde si užijete spoustu zábavy. Mezi nejznámnější atrakce patří rodinná horská dráha, obří ruské kolo, trojpatrový strašidelný zámek, řetízkový koloč, plno houpaček skákacích hradů, nebo staročeské střelnice a velmi oblíbené autodromy. Samozřejmě nesmí chybět ani stánky s rychlím občerstvením a stánky s klasickými pouťovými cukrovinkami.


Již po 52. se tento rok otevřou brány holešovického Výstaviště, aby opět po roce přivítaly návštěvníky tradiční Matějské pouti. Zahájení poutě proběhne 28. února v 10 hodin. Atrakce budou veřejnosti k dispozici až do 19. dubna 2015.

Pro dětské i dospělé návštěvníky připravil organizátor akce, společnost Kočka s.r.o., kolem 120 různých atrakcí z Čech, Holandska i dalších států Evropy. Těm nejmenším (do 10 let) je určeno okolo 30 různých atrakcí, jako jsou například autíčka, řetízkové, hydraulické i podlahové kolotoče, Buggy auta, nafukovací skákadla či vláčky.

Novinkou letošní Matějské pouti jsou dětské tanky, které jsou určitou obdobou čtyřkolek a jezdí v terénu. Starší a odvážnější návštěvníci se určitě rádi pobaví, přijdou si vyzkouší svou odvahu a načerpat silnou dávku adrenalinu na velkých moderních technických zařízeních, která budou opět instalována v holandském lunaparku i na české atrakci Katapult. Samozřejmě nebudou chybět ani tradiční atrakce jako je staročeská Lochneska, střelnice nebo tradiční horská dráha a také ruské kolo.

Spolupráce s holandským partnerem, který na Matějské pouti participuje už 21. rokem, přinese opět nové a „výživnější“ atrakce. Můžeme zmínit nové atrakce TOWER (volný pád 90 m), BOOSTER, hydraulika JUMBO, ROCK IT, SPIEL, strašidelný zámek TRILLER. Dále známé SNOU J. E. T. CAROUSSEL (50m vysoký řetízkový kolotoč), hydraulickou megaatrakci SOUND MASCHINE, horskou dráhu MOUSE a další desítky zajímavých atrakcí včetně rozmanitých her zručnosti.

Po ukončení Matějské pouti bude návštěvníkům parku po celý zbytek sezóny k dispozici přibližně 22 atrakcí. Provozní doba lunaparku zůstává stejná jako v době konání Matějské pouti.

Letošní ročník Matějské poutě slaví historické 420. jubileum.

Tradice konání Matějské pouti je v Národní knihovně archivována od roku 1595, mohli bychom tedy říci, že v roce 2015 oslaví úctyhodných 420 let! Slavnou se stala proto, že byla první jarní poutí v Praze, jako oslavou svátku sv. Matěje 24. února. Matějská pouť je rovněž první jarní poutí v celé Evropě.

Původní poutě byly v okolí kostelíka v blízkosti Hanspaulky, ale prostranství bylo malé a proto se stánky a kolotoče zvolna posouvaly až k nynějšímu Vítěznému náměstí (tzv. Kulaťák) do míst, kde jsou dnes Vysoké školy a pak ještě dál, až k blízkosti nynější stanici metra Hradčanská. Po celkové výstavbě Vysokých škol Matějská pouť na Kulaťáku skončila. V roce 1960 se konala v různých lokalitách Prahy. V roce 1963 se potom pouť přesunula ke Stromovce do areálu Výstaviště Praha Holešovice.

Úterý – pátek: 14:00 – 21:00 hod.

Sobota – neděle: 10:00 – 22:00 hod.



Výstaviště Holešovice (Incheba Expo Praha)

vystaviste-holesovice.jpg
Výstavní areál s názvem Incheba Expo Praha se nachází na Praze 7, nedaleko stanice metra Nádraží Holešovice. Areál je známý i jako Výstaviště Praha – Holešovice. Dominantou tohoto místa je Průmyslový palác od architekta Bedřicha Münzbergera. Kromě výstav se zde konají i koncerty světoznámých kapel, zmiňme třeba kapely Nightwish nebo Scooter. Na západní straně výstaviště najdete rozlehlý park Stromovka a Planetárium Praha.
Mapa - Výstaviště Holešovice (Incheba Expo Praha)

Výstaviště, 170 00, Praha 7

Telefon: +420 220 103 111
E-mail: info@incheba.cz
Web: http://www.incheba.cz/areal-vystaviste.html

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz