Datum a čas konání Místo konání Vstupenka
Zobrazit všechny termíny
23.8.2015 21:00 Otáčivé hlediště Český Krumlov Vyprodáno
22.8.2015 21:00 Otáčivé hlediště Český Krumlov Vyprodáno
1.8.2015 21:00 Otáčivé hlediště Český Krumlov Vyprodáno
31.7.2015 21:00 Otáčivé hlediště Český Krumlov Vyprodáno

Jeden z nejkrásnějších a nejznámějších klasických baletních příběhů na nesmrtelnou hudbu P. I. Čajkovského. Baletní hudba P. I. Čajkovského ponejvíce souzní s přirozenou lidskou touhou po čisté kráse a potřebou silného romantického zážitku – umocněná pohybem může skutečně přinést neopakovatelné chvíle nesouměřitelné s žádným jiným divadelním projevem. Tvůrcem choreografie této inscenace je Attila Egerházi, šéf baletního souboru Jihočeského divadla, který se ujal i režie. Balet bude mít premiéru 20. března 2015 v DK Metropol. Labutí jezero budou mít možnost diváci vidět nejen na divadelní scéně DK Metropol, ale také před Otáčivým hledištěm v prostředí českokrumlovského zámeckého parku.


Datum I. premiéry: 20. 3. 2015 (Dům kultury Metropol)

Datum II. premiéry: 29. 7. 2015 (Otáčivé hlediště Český Krumlov)

Příběh pojednává o hodné princezně Odettě, kterou zaklel zlý čaroděj Rudovous (někdy označován také jako von Rotbart) do labutě. Tu si zamiluje princ a slíbí jí lásku. Ale na oslavu princových narozenin přijde Rudovous se svou dcerou Odílií, které přičaroval podobu Odetty. Princ ji nepozná, myslí si, že to je jeho láska a tak si ji vezme. Různá nastudování baletu se liší svým závěrem. V některých Odetta zemře z nešťastné lásky, v jiných nastudováních spolu nešťastní milenci utonou, v dalších princ Odettu zachrání a všechno dobře dopadne.

 Autor: Petr Iljič Čajkovskij - Attila Egerházi

Choreografie a režie:
Attila Egerházi


Dům kultury Metropol

dum-kultury-metropol-1.jpg
Českobudějovický Dům kultury Metropol hostí v divadelním, společenském a malém sále pravidelná divadelní vystoupení, koncerty a také pořádá výstavy fotografií nebo obrazů atd. Ze souborů, které zde hostovaly, uveďme třeba Arte della Tlampač, Žižkovské divadlo Járy Cimrmana, soubor Františka Ringo Čecha, vystoupilo tu také Divadlo Viola s Příběhy ze Starého zákona a Divadelní společnost Háta.
Mapa - Dům kultury Metropol

Senovážné náměstí, 370 01, České Budějovice

Telefon: +420 386 106 112
E-mail: info@metropol-cb.cz
Web: http://www.metropol-cb.cz

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz