Datum a čas konání Místo konání Vstupenka
21.4.2015 19:00 Otrokovická beseda Vyprodáno
16.4.2015 19:00 Mahenovo divadlo – Národní divadlo Brno Vyprodáno

Moravský písničkář, multiinstrumentalista, studiový hráč, aranžér a producent – Vlasta Redl, který se podílel na více než padesátce studiových alb. Mnohým se dostalo vysokých ocenění, jak po stránce umělecké - např. výroční cena Akademie populární hudby “Grammy” ’95 za CD AG Flek s Hradišťanem (BMG 1994) či Album roku za CD Okolo zpět (BMG 1997), tak obchodní (5 zlatých a 2 platinové desky). V poslední době je mimo jiné úspěšný spisovatel - My tři a já (Daranus 2011) a Kam na to chodím (Daranus 2013). Vlasta Redl je známý především jako folkový zpěvák a autor písní, které mnozí považují za lidové (Husličky, Sbohem galánečko).


Redlovu tvorbu je těžké žánrově zařadit, protože pracuje s širokým arzenálem hudebních stylů - od folklóru a folku, přes různé vývojové etapy rocku (folk-rock, jazzrock, art-rock) až po, někdy poměrně složité, kompozičně-aranžérské postupy, pro které se mu od hudebních publicistů dostalo přezdívek Valašský Mozart a Moravský Oldfield.

V posledních pěti letech koncertuje s elitní pětičlennou doprovodnou formací. Její členové a sólisté se mohou pochlubit vystupováním se špičkovými hvězdami naší i světové popmusic, jako je např. Elán, R. Charles, J. Kirschner, R. Müller, M. Rottrová, P. Habera.  Vystupovali i s hvězdami jazzu, jako je např. V. Bailey, M. Stern, D. Weckl, P. Lipa, B. McFerrin a mohou se pochlubit studiovou spoluprací s desítkami dalších věhlasných jmen - No name, J. Hammer. Z jejich spolupráce zatím vzešlo jediné album Koncert, který se nekonal  (2012 EMI).

V současné době se všichni věnují nahrávání alba Redlových nových písniček a skladeb. S největší pravděpdobností některé z těchto nových písní zazní v koncertní podobě již na jaře.

Vlasta Redl vystoupí v Mahenově divadle v dubnu s kapelou poprvé, ale stálí návštěvníci této scény si jistě vzpomenou na dobu, kdy zde spolupracoval s režisérem Zbyňkem Srbou na dvou inscenacích - Rok na vsi bratří Mrštíků a Felliniho Silnice, ke kterým složil hudbu.  Obě získaly hlavní cenu diváků brněnských divadel v kategorii Představení roku. 

V Mahenově divadle Vás čeká koncert s překvapením.



Mahenovo divadlo – Národní divadlo Brno

mahenovo-divadlo.jpg
Mahenovo divadlo je spolu s Janáčkovým divadlem a divadlem Reduta součástí Národního divadla Brno. Najdete jej na Malinovského náměstí u stejnojmenné zastávky MHD. Stojí kousek od hlavního vlakového nádraží, přibližně v půlce cesty od nádraží k Janáčkovu divadlu. Specializuje se na činohru, disponuje svým vlastním uměleckým souborem, který zajišťuje pestrý program pro diváky všech věkových kategorií.
Mapa - Mahenovo divadlo – Národní divadlo Brno

Malinovského náměstí, 602 00, Brno

Telefon: +420 542 158 111
E-mail: info@ndbrno.cz
Web: www.ndbrno.cz/o-divadle/mahenovo-divadlo

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz