Hra podává dětem biblickou látku a otázku víry s velkým nadhledem a vtipem. Sympatická trojice rošťáckých tučňáků, kteří při svém dobrodružství polemizují o existenci Boha, pobaví zaručeně nejen dětského diváka. Usměvavý i poučný biblický příběh, aneb kterak si tři tučňáci poradí a vzájemně si pomohou, aby přežili velkou potopu světa.


Tato úspěšná dětská komedie byla uvedena v dubnu 2006 v Badisches Staatstheater Karlsruhe v autorově režii, téhož roku se dočkala také rozhlasové verze a na základ úspěchu se připravuje filmová verze, na které autor spolupracuje. Ulrich Hub je autorem celé řady her pro děti, za které obdržel mnohé ceny a ve kterých vystupují často právě oblíbení tučňáci. Knižní adaptace se stala v září 2007 německou Dětskou knihou měsíce.

Autor: Ulrich Hub

Překlad: Michal Kotrouš

Režie: Marián Pecko

Dramaturgie: Zdeněk Janál

Výprava: Marián Pecko

Hudba: Róbert Mankovecký

Petr Borovec

Veronika Macková

Jana Ondrušková

Ladislav Špiner



Malá scéna ve dvoře - Východočeské divadlo Pardubice

mala-scena-pardubice2.jpg
Provoz na Malé scéně byl zahájem v lednu 2010, první nastudovanou hrou do tohoto prostoru byla komedie Nejstarší řemeslo v režii Jiřího Seydlera. Uvádíme zde vedle vlastních inscenací INprojekty (Malé inscenační projekty světových novinek) - inscenovaná čtení zajímavých her v českých premiérách, koncerty, představení pro děti.
Mapa - Malá scéna ve dvoře - Východočeské divadlo Pardubice

U Divadla, 531 62, Pardubice

Telefon: +420 466 616 431
E-mail: moravcova@vcd.cz
Web: http://www.vcd.cz/o-divadle/mala-scena

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz