Datum a čas konání Místo konání Vstupenka
19.3.2015 17:00 Divadlo Dobeška Vyprodáno

Kapela Fanfán Tulipán chystá speciální vystoupení pro dětské publikum s programem plným hudebních i výtvarných aktivit nejen pro děti. Můžete se těšit na lunaparky, samorosty a náměsíčné lišky. Dobeška se zavlní v rytmu tanga, přivítá příjezd Orient Expressu a kdo si troufá, může vstoupit do tajuplného Kabinetu kuriozit.


Kapelu, jejíž žánr bývá pro svou hravost někdy označován jako kinder-jazz, založila v roce 2009 Eliška Svobodová, studentka skladby na Konzervatoři J. Ježka. Z  Typickým rysem kapely je melodika Hammond a také různé hudební experimenty např. použití estonské citery. Autorkou hudby, která čerpá z poetiky Julese Vernea, či z obrazů Kamila Lhotáka, je Eliška Svobodová.

V dubnu 2010 Fanfán Tulipán zvítězil ve finále soutěže o Cenu Metropolitní Univerzity v rámci festivalu Mladí ladí jazz a v listopadu vyhrál české kolo mezinárodní soutěže Jazz Prix. Německou část poroty přehlídky Jazz Prix na skupině zaujala směs dynamického jazzu s prvky slovanské tradice i jevištní show.

Díky úspěchům v těchto soutěžích mohla kapela natočit své debutové CD Polyorama. Fanfán Tulipán vystoupil na festivalech Bohemia Jazz Fest, Jazz an der Donau, Bratislavské jazzové dni a na bulharském Bansko Jazz Fest. V říjnu 2013 se kapela chystá do Rumunska na festival Sound Czech.

Autorka hudby: Eliška Svobodová

Flétnista: Dušan Navařík (wrgha POWU Orchestra, Bizarre Band)

Pianista: Jan Mazura (Emperor Penguin)

Baskytarista: Jan Neruda

Bubeník: Šimon Hajdovský (Sinuhet, Manželé, Akline).



Divadlo Dobeška

divadlo-dobeska-1.jpg
Divadlo Dobeška je nejen díky souboru Divadla Sklep, který zde našel svůj domov, respektovanou kulturní scénou, jejíž sláva přesahuje hranice čtvrtého městského obvodu v Praze. Kromě činohry pro všechny věkové kategorie nabízí filmová představení a hudební vystoupení muzikantů, které stojí za to slyšet i vidět. Kromě toho sem lidé přicházejí jako účastníci mnoha užitečných kurzů.
Mapa - Divadlo Dobeška

Jasná I., 147 00, Praha 4

Telefon: +420 244 468 173
E-mail: dobeska@divadlodobeska.cz
Web: www.divadlodobeska.cz

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz