Datum a čas konání Místo konání Vstupenka
27.4.2015 19:30 Divadlo v Celetné Vyprodáno
27.4.2015 19:30 Divadlo v Celetné Vyprodáno
26.3.2015 19:30 Městské divadlo Mariánské Lázně Vyprodáno
11.3.2015 19:30 Divadlo v Celetné Vyprodáno
19.2.2015 19:30 Divadlo v Celetné Vyprodáno

Dva manželské páry, Robert s Emmou a Jerry s Juditou, žijí na první pohled spokojeně a spořádaně. Do střetu zájmů dvou mužů se dostala Emma, která se schází s nejlepším manželovým přítelem Jerrym. Jednoho večera musí Emma s pravdou ven, Robert se ale nechce přestat stýkat s nejlepším přítelem. Dochází mezi nimi k trapným chvílím ticha, když ve vzduchu visí nevyslovené tajemství. Ve hře Zrada se Pinter údajně inspiroval vlastní mimomanželskou aférou a jejím skandálním odhalením. V této hře se jedná o milostný trojúhelník, v němž žena udržovala sedmiletý milostný vztah s kamarádem svého muže. Jejich setkání v době, kdy už je jejich poměr jen vzpomínkou a kdy Emma přijde Jerrymu oznámit konec svého manželství, slouží jako rozjezdová dráha pro zpětný chod tohoto filmu vzájemně propletených vztahů...


Hra anglického autora o tajemství z dávné minulosti. Když se sejdou tři lidé, jeden vždy přebývá…Zrada je hra o dlouhodobých vztazích, o milostném propadnutí a následném vystřízlivění, o běžícím čase, během kterého se intimní vztahy mechanizují, vytrácí se touha i fantazie a z mileneckého opojení se stává každodenní (manželská) rutina. Ale je to také hra o zraněném přátelství a o šílené přetvářce. Je to hra o zradě nevěře, lži. Tedy o lásce.

Pinterova komorní hra Zrada konvenuje jedné z hlavních dramaturgických linií Činoherního klubu, totiž anglosaské dramatice,v níž má soustavnou zálibu režisér Ondřej Sokol. Tentokrát hru nejen režíruje, ale sám se také obsadil do jedné ze tří rolí. A protože další dvě role svěřil Kateřině Lojdové a Martinu Fingerovi, lze předpokládat, že se vzhledem k povaze intimního tématu pustil záměrně na třaskavou půdu, prosátou dramatickou látkou i vlastní empirií všech zúčastněných protagonistů.

Autor: Harold Pinter

Režie: Filip Nuckolls

Překlad: František Fröhlich

Scéna a kostýmy: Radka Josková

Hudba: Daniel Fikejz

Dramaturgie: Lenka Bočková

Grafické návrhy, fotografie na plakát: Lucie Valerová

Fotografie z představení: Michal Hladík

Emma: Jitka Nerudová

Jerry: Jan Potměšil

Robert: Adrian Jastraban



Divadlo v Celetné

o.jpg
Divadlo v Celetné se nachází v srdci historické Prahy – mezi Prašnou bránou a Staroměstským náměstím – v Manhardtském domu (Celetná 17). Součástí prostor, které prošly kompletní rekonstrukcí, je komorní sál se 184 místy a Café Gaspar Kasper. Divadlo má bezbariérový přístup. Poslední úpravou vznikla nová část pavlače, která slouží návštěvníkům kavárny během dne i večer po představení.Nezávislá divadelní scéna v samém centru Prahy hostí několik divadelních souborů. Mezi nimi lze zmínit například velice oblíbeného Kašpara, Veselé skoky, Masopust, The Divadlo, CD 2002 a hosté – Divadlo Petra Bezruče, Činoherní studio Ústí nebo Západočeské divadlo Cheb. Divadlo hraje každý měsíc (ročně asi 400 představení), v pátek a v sobotu i malá noční představení, o víkendech od listopadu do dubna odpolední pohádky pro děti.
Mapa - Divadlo v Celetné

Celetná, 110 00, Praha 1

Telefon: +420 222 326 843
E-mail: rezervace@divadlovceletne.cz
Web: www.divadlovceletne.cz

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz