FC Viktoria Plzeň vs. AC Sparta Praha


Datum a čas konání Místo konání Vstupenka
1.11.2014 20:15 Doosan Aréna (Štruncovy sady) Vyprodáno

Fotbalový vrchol podzimu na domácí scéně je tady! Jen 40 minut trval prodej vstupenek na utkání Plzně se Spartou v Doosan aréně. Dlouho očekávaný duel dvou aktuálně nejlepších českých klubů se potkal s obrovským zájmem fanoušků, v sobotu 1. listopadu bude Doosan Arena zaplněna do posledního místa. Vy, co jste nesehnali vstupenky, nemusíte smutnit. Jistě si najdete místo v hospůdce u obrazovky nebo budete zápa sledovat z pohodlí domova.


Fotbalisté Sparty v posledních pěti zápasech s Plzní neprohráli, v sobotu se však podle letenského trenéra Vítězslava Lavičky postaví silnějšímu soupeři než při předchozích vzájemných duelech.

S příchodem trenéra Miroslava Koubka se totiž zlepšila defenziva Plzně, což z ní dělá komplexnějšího soupeře. Kouč Viktorie považuje sobotní ligový šlágr proti Spartě za specifický, zároveň se však domnívá, že souboj prvních dvou týmů tabulky ještě prakticky o ničem nerozhodne. Souboj bude netradičně rozhodovat šest sudích, jako hlavní rozhodčí Jílek.

 

Letenská série:  
červenec 2014 Sparta - Plzeň 3:0 Superpohár
květen 2014 Plzeň - Sparta 1:1, penalty 7:8 Finále poháru
březen 2014 Sparta - Plzeň 1:0 Liga
srpen 2013 Plzeň - Sparta 0:0 Liga
březen 2013 Sparta - Plzeň 1:0 Liga
Poslední výhra Viktorie:  
září 2012 Plzeň - Sparta 1:0 Liga

 

  • - Plzni stačí k uhájení první příčky remíza, Sparta potřebuje k posunu do čela vyhrát
  • - Sparta neprohrála pět posledních zápasů s Plzní
  • - Sparta vyhrála jediné z posledních 7 utkání na hřišti Plzně
  • - Plzeň ve 3 z posledních 4 domácích zápasů se Spartou neinkasovala
  • - oba kluby neprohrály 7 utkání v řadě a posledních pět zápasů vyhrály
  • - Plzeň neinkasovala už 315 minut
  • - Plzeň vyhrála všech 5 domácích utkání v sezoně a doma je neporažena už 20 zápasů, naposledy prohrála v květnu 2013 s Libercem
  • - střetne se nejlepší útok ligy s nejlepší obranou
  • - Dočkal (Sparta) se trefil ve 3 posledních utkáních
  • - Limberský, Petržela, Kolář, Kozáčik, Hejda, Holenda, Horváth, Hubník a trenér Koubek působili ve Spartě
  • - naopak brankář Bičík chytal za Plzeň

Miroslav Koubek: "My do zápasu vstupujeme jako lídr a ten, kdo se musí snažit nás předhonit, je Sparta. Buď bude mít jedno mužstvo určitý matematický náskok, ale ne významný, nebo to zůstane stejné jako teď. Pro mě je to nyní jen jedno utkání v řadě z hlediska toho, že ještě bude následovat zbytek podzimu a celá jarní část. Bude to určitě i taktická bitva, ale zároveň bych si přál, aby týmy předvedly právě v ofenzivě pro diváka zajímavý fotbal."

Vítězslav Lavička: "Viktorka je ofenzivní mužstvo, ale v této sezoně se změnila v tom, že inkasuje méně branek. Stále si udržuje stejnou kvalitu ve hře dopředu, ale dřív ji brzdilo to, že dostávala hodně branek. To se teď změnilo. O to je jejich kvalita a síla komplexnější. Bude to nesporně důležitý zápas z psychologického pohledu. Ale neberu ho jako rozhodující v boji o titul. Každý průběžný úspěch v sezoně přináší zdravou dávku sebevědomí. A výhru v tomto utkání za dílčí úspěch lze považovat. Zápas proto nebude důležitý jen z pohledu tabulky, ale i získaného sebevědomí. To může být ku prospěchu do dalších zápasů."

Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Procházka, Limberský - Vaněk, Hrošovský - Petržela, Hořava, Pilař - Tecl.

Sparta: Bičík - Kadeřábek, Holek, Brabec, Costa - Vácha - Konaté, Dočkal, Matějovský, Krejčí - Lafata.

Absence: Čišovský, Chrien (oba rekonvalescence), Chramosta (zranění) - Hušbauer, Nešpor, Schick, Juliš, Breznaník (všichni rekonvalescence).

Disciplinární ohrožení: Procházka, Řezník (oba 3 ŽK) - Hušbauer (3 ŽK).

Nejlepší střelci: Tecl, D. Kolář (oba 4) - Lafata (8).



Doosan Aréna (Štruncovy sady)

doosan-arena-plzen-4.jpg
Doosan Aréna je městský stadion v Plzni - dřívějším názvem stadion Štruncovy sady - domovské hřiště FC Viktoria Plzeň, konají se zde fotbalové utkání. Největší chloubou byla hlavní dvoupatrová tribuna, ve své době jedna z nejlepších v Československu, a protilehlá Brána borců. Zatímco hlavní tribuna je dodnes součástí zrekonstruovaného stadionu, Brána borců se ocitla již vně fotbalového stánku.
Mapa - Doosan Aréna (Štruncovy sady)

Štruncovy sady, 301 12, Plzeň

Telefon: +420 377 221 507
E-mail: fcviktoria@fcviktoria.cz
Web: http://www.fcviktoria.cz/cs/stadion

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz