Datum a čas konání Místo konání Vstupenka
16.10.2014 19:30 Obecní dům

U příležitosti Roku české hudby pořádá Nadační fond Harmonie benefiční koncert pod názvem „HUDBA DĚTEM aneb darujme našim dětem Sistemu v Roce české hudby“ na podporu a rozšíření fenomenálního hudebně vzdělávacího projektu El Sistema v České republice. Ve čtvrtek 16. října 2014 se od 19.30 hodin ve Smetanově síni Obecního domu v Praze uskuteční ve spolupráci se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu koncert pod patronátem předního českého dirigenta Jiřího Bělohlávka.


Celý večer bude hudebně řídit mladý venezuelský dirigent Ilyich Rivas a jako sólista se představí violoncellista Daniel Arias . Výtěžek koncertu umožní dětem v ČR vstoupit do celosvětově uznávaného programu, který slavný dirigent Claudio Abbado označil za „nejdůležitější projekt hudebního světa současnosti“. Sistema využívá intenzivního hudebního vzdělávání a práce v dětském orchestru jako nástroje k překonání sociálního vyloučení dětí, získání sebedůvěry a zlepšení studijních výsledků.  Ve stejném týdnu proběhne v Praze mezinárodní symposium Současnost a budoucnost El Sistemy v Evropě, kterou Nadační fond Harmonie organizuje ve spolupráci s asociací Sistema Europe. Nadační fond Harmonie pracuje pod záštitou MŠMT.



Obecní dům

obecni-dum4.jpg
Obecní dům (původním názvem Reprezentační dům hlavního města Prahy) je jedna z nejznámějších secesních staveb v Praze, jež stojí na náměstí Republiky, v sousedství Prašné brány naproti domu U Hybernů. Na její výstavbě a výzdobě se podílelo množství předních českých umělců počátku 20. století. Jedná se o jedinečnou památku, která svým výzbamem překračuje hranice naší země. V sálech Obecního domu se konají koncerty, výstavy i jiné kulturní akce. Je zde možné absolvovat prohlídku reprezentačních prostor s průvodcem.
Mapa - Obecní dům

Náměstí republiky, 110 00, Praha 1

Telefon: +420 222 002 101
E-mail: info@obecnidum.cz
Web: http://www.obecnidum.cz

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz