Futurum Music Bar

Zborovská, 150 00, Praha 5, Tel.: +420 724 337 184, futurum@musicbar.cz
Praha 5/Kluby - Praha 5




Futurum Music Bar

futurum-1.JPG
Futurum Music Bar je jedním ze starých, ale stavebně i programově zmodernizovaných klubů. Kromě pravidelných 80’s & 90’s párty v pátek a sobotu tu běží koncerty menších domácích i zahraničních kapel. Akcí je tu přibližně 20 do měsíce. Stylově se dá produkce popsat jako mix disco, oldies, popu, rocku, rock 'n' rollu a soulu.
Mapa - Futurum Music Bar

Zborovská, 150 00, Praha 5

Telefon: +420 724 337 184
E-mail: futurum@musicbar.cz
Web: http://futurum.musicbar.cz


Už za komunismu tu podle možností fungoval Music f club s produkcí závislou na míře pozornosti cenzorů a drzosti pořadatelů. V porevolučních dobách nikým neřízeného pozitivního chaosu fungoval dál, jen byl přejmenován na Futurum. Pražský hudební průvodce vydavatelství Votobia z roku 1997 zachytil konec prvotní éry těmito slovy: „klub se za dobu své existence velice často potýkal s neodbytnými drogovými dealery a jejich zákazníky, což značně snížilo jeho prestiž.“

Co bylo žádané v dřevních dobách, přestalo nakonec vyhovovat, takže přízemní secesní prostory Národního domu ve Zborovské 7 dostaly nový kabát a 9. 9. 1999 byl klub po roční rekonstrukci slavnostně znovuotevřen.

Dění na pódiu se dá sledovat ze tří stran, kromě toho zde fungují velkoplošné obrazovky. Kdo má muziky nebo čehokoliv dost, může se na čas odklidit do některé z klidových zón.

Kromě rockových koncertů v tradičním pojetí tu každý pátek a sobotu od 20:00 pořádá Jirka Neumann 80’s & 90’s párty, na kterých se programově podílejí Jirka Březina, Tomáš Uher a Vladimír Srb. Mají podtitul "TV Show und Video", protože na velkoplošných obrazovkách běží ke všem skladbám videoklipy často už vlastně historické.

Klub nepatří mezi podniky s předraženým pitím, ceny odpovídají smíchovské poloze. Základem je pivo Gambrinus a Plzeň,  10° a 12°, nealko Radegast a tak dále podle chuti.

Futurum je jen pár minut pěšky od stanice metra Anděl, směrem k Vltavě do Lidické, pak Zborovské ulice. Okolím projíždí řada tramvajových linek včetně nočních.


Fotografie a videa


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz