Datum a čas konání Místo konání Vstupenka
3.1.2015 - 27.12.2015 Barokní zámek Dětenice Vyprodáno
1.2.2014 - 31.12.2014 Barokní zámek Dětenice Vyprodáno

Najdete zde Ďábla, Satana, Belzebuba ale i obyčejného čerta. Během prohlídky se od pekelné kněžky dozvíte, jak to v takovém pekle chodí – jaká jsou pravidla a čím se musíte provinit, abyste se tam dostali. Další částí této unikátní prohlídky je ukázka Tortury neboli Útrpné právo. Seznámíte se s rozličnými způsoby mučení v různých zemích a různých dobách.


Původně Bůh stvořil všechny anděly jako laskavé, nebeské bytosti. Nicméně, tak jako lidé byli obdařeni svobodnou vůlí, mohli si vybrat cestu boží, nebo jít proti ní a vybrat si mezi dobrem a zlem.

Někteří andělé, vedeni Luciferem, nesprávně využívali darů svobody a bouřili se proti Stvořiteli. Tyto bytosti, kvůli své domýšlivosti, se odvrátili od božské lásky. Bůh je ale nezničil, ponechal jim pouze omezené možnosti a vyhnal je pryč.

Po nějakém čase si založili své vlastní království - Peklo ...

Prohlídky jsou v sobotu a v neděli od 10 do 17 hodin, každou půlhodinu.


Fotografie a videa

Barokní zámek Dětenice

barokni-zamek-detenice-5.jpeg
Barokní zámek Dětenice stojí ve stejnojmenné obci v okrese Jičín na okraji Českého ráje. Jeho kořeny sahají do 11. století. V zámku lze nalézt gotické, renesanční a barokní fresky, sbírku obrazů, zbraní a loveckých trofejí. V přilehlém parku se tyčí řada soch z období klasického baroka. Zajímavou součástí zámku je středověká krčma a muzeum v zámeckém pivovaru.
Mapa - Barokní zámek Dětenice

Dětenice, 507 24, Dětenice

Telefon: +420 493 596 132
E-mail: info@detenice.cz
Web: http://www.zamekdetenice.cz/

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz